Wat houdt SUPPEN met een Supboard in?

Degenen die actief zijn in de surfsport veranderen hun wilde manier van surfen plotseling in iets passiefs en ontspannends. Wat is stand up paddleboarding eigenlijk? Het is de sport van het surfen waarbij een surfplank en een paar outrigger peddels worden gebruikt.

Waar is het ontstaan?

Deze sport is in geen geval nieuw voor degenen die wonen rond tropische gebieden zoals Hawaï als deze manier van surfen heeft plaatsgevonden sinds de jaren zestig. Het begon toen die jongens van Waikiki met hun surfplanken over de stranden zwierven en zich vergaapten aan de toeristen die voor de eerste keer probeerden te surfen. Liever dan de pret en de actie te missen, pakten zij gewoon hun camera’s, een outrigger peddel en hun surfplanken en gingen de oceaan op naar de plaats waar de toeristen hun beginnerslessen in het surfen kregen met een aan de Aqua Marina supboards die op dit moment populair zijn. 

  • Hier maakten ze foto’s van de nieuwelingen die de surfplanken voor de eerste keer uitprobeerden en later zaten ze te lachen om de vele spills die de toeristen maakten toen ze van de surfplanken vielen. Dit werd een gangbare praktijk op de stranden van Hawaii, eerst als een actie van diegenen die plezier wilden maken ten koste van een ander. Later werd dit uitgevoerd door uitkijkposten die over de oceaan zwierven en anderen waarschuwden voor de dreigende gevaarlijke golven.
  • Deze actie van de jongens van Waikiki heeft zeker de genade en het leven van veel mensen gered. De kunst van het SUP werd standaard toen met de warmte en het kalme water, vele surfers het strand opgingen met hun peddels en boards op sleeptouw. Deze stijl van surfen had geen golven van 50 voet of eender welke golf nodig, men moest gewoon de peddel gebruiken om zich voort te bewegen over het kalme water van de oceaan.
  • Ze konden ook op de golven rijden als die zichtbaar werden en ze gebruikten de peddel om hen te leiden. Stijlen en capriolen werden natuurlijk uitgevonden terwijl elke surfer zijn bewegingen perfectioneerde. Deze kunst van SUP is zo veelzijdig dat veel van de veteranen nu overschakelen op deze manier van surfen.

Concurrentie

De concurrentie is zeer snel en begint de wereld te veroveren. Veel mensen denken dat het een nieuwe sport is, terwijl het dat in feite niet is. Het is een geweldige manier voor degenen die hun hele lichaam willen versterken. Veel mensen gebruiken stand up paddleboarding als een manier om fit te blijven en plezier te hebben terwijl ze dat doen, je kunt hier veel meer over lezen op Watersports4fun.com

Hoe SUP je?

De beweging van je lichaam met de peddel versterkt het bovenlichaam. De kunst om te leren hoe je jezelf in evenwicht moet houden om op de surfboard zelf te kunnen staan, versterkt het onderlichaam, oftewel de benen. Dit is een sport van kracht, uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen en zit vol uitdagingen voor zowel de beginnende surfers als degenen die als veteranen worden beschouwd.

Hoe blijf je fit met Stand-Up Paddle Boarding?

Stand Up Paddle Boarding is een nieuwe en opwindende watersport. Het is een geweldige manier om je hele lichaam te trainen en je core te versterken. Je kunt zo ongeveer overal paddleboarden, zolang er maar water is. Het mooie is dat je niet hoeft te weten hoe je moet surfen.

De voordelen zijn uitstekend, niet alleen vanuit een fitness oogpunt, maar je zult calorieën verbranden en je evenwicht verbeteren. Om je balans verder te verbeteren, kun je yogalessen nemen. Door yoga te beoefenen verbeter je je evenwicht en uithoudingsvermogen, waardoor het gemakkelijker wordt om te gaan staan en te peddelen.

Stand-Up Paddle Boarding is erg populair aan het worden, dus we dachten dat we je wat tips zouden geven over wat je nodig hebt en hoe je kunt beginnen.

Welke uitrusting heb je nodig?

Ten eerste heb je de juiste uitrusting nodig. Voor deze sport is een minimale uitrusting nodig. Het enige wat je nodig hebt is een peddel en een board. Omdat boards duur kunnen zijn, raden we aan om een board te huren of een tweedehands board te kopen.

Hier zijn enkele tips om op te letten bij het kopen van een tweedehands board:

Check for Dings: de meest voor de hand liggende zijn scheuren of open gaten in het board, maar let ook op gele of anderszins verkleurde plekken die water kunnen absorberen.

De-laminatie: dit gebeurt wanneer de glasvezel loskomt van de schuimkern eronder. Zodra een raad delaminated is, is zijn fundament één stap verwijderd van het zijn surf-god opofferingsmateriaal (met andere woorden, zijn toast!). Ga met je vingers over het oppervlak van de surfplank en let op eventuele bubbels of gebieden die ‘zacht’ aanvoelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram