Een recordbedrag van $ 3,7 miljard aan Bitcoin-opties loopt af op 29 januari, omdat de stijgende prijs investeerders naar cryptocurrency-producten stuurt.

 

De prijs van bitcoin is in een jaar tijd meer dan 300% gestegen, waardoor mensen naar opties en andere producten gaan.

 

 

Bitcoin-opties ter waarde van een recordbedrag van $ 3,7 miljard lopen aan het einde van de maand af.

De sterke stijging van de Bitcoin-prijs heeft ertoe bijgedragen dat de optiemarkt snel groeit.

Beleggers blijven optimistisch over Bitcoin, volgens optiegegevens, ondanks recente volatiliteit.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief, 10 Things Before the Opening Bell.

Een recordbedrag van $ 3,7 miljard aan Bitcoin-opties loopt af op 29 januari, aangezien de speculatie toeneemt als gevolg van de recente volatiliteit in de prijs van de cryptocurrency en de groei van de interesse in zijn derivaten. goedkoopste bitcoin kopen kan online.

 

Maandagochtend waren open optiecontracten ongeveer 245.700 Bitcoin waard – of ongeveer $ 9,1 miljard – volgens de cryptocurrency data-analysewebsite bybt.com.

 

Bitcoin-opties zijn contracten die beleggers het recht geven, maar niet de verplichting, om de cryptocurrency binnen een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs te kopen of verkopen. Ze geven investeerders de kans om geld te verdienen door te wedden op welke kant de prijs zal gaan, zonder dat ze de digitale valuta zelf hoeven te verhandelen.

 

Deribit – de beurs die momenteel de meeste handel in Bitcoin-opties faciliteert – begon de producten in 2018 aan te bieden. Maar de rente is de afgelopen maanden sterk gestegen, aangezien de Bitcoin-prijs eerder deze maand is gestegen naar een recordhoogte van bijna $ 42.000. Het stond op maandagochtend rond de $ 36.960.

 

Lees meer: ​​Michael Saylor heeft meer dan $ 1 miljard aan fondsen van MicroStrategy in Bitcoin geïnvesteerd. De software-CEO die Bitcoin-walvis is geworden, legt uit waarom hij zo’n enorme gok doet op het digitale bezit.

 

Optiecontracten ter waarde van ongeveer 101.000 Bitcoin – of $ 3,7 miljard tegen de prijzen van maandag – lopen af ​​op 29 januari, zo bleek uit de gegevens van bybt.com, hoewel niet elke optie zal resulteren in een transactie. Dat is meer dan het vorige record van ongeveer 2,4 miljard dollar op 25 december, zoals opgemerkt door CoinTelegraph. Zilliqa kopen kan online.

 

De opties laten zien dat speculanten optimistisch zijn over Bitcoin. Vanaf maandag was de open interesse in “calls” (die in grote lijnen wedden dat prijzen zullen stijgen) aanzienlijk groter dan de open interesse in “putten” (wedden dat de prijs zal dalen).

 

“Het geeft weer hoe volatiel [Bitcoin] de afgelopen maanden is geworden, zelfs naar zijn eigen maatstaven”, zegt Craig Erlam, marktanalist bij valutabedrijf Oanda.

 

“De bewegingen die we nu dagelijks zien zijn ongelooflijk, dus het is normaal dat er meer gebruik wordt gemaakt van opties.”

 

De prijs van Bitcoin is het afgelopen jaar meer dan 300% gestegen en de afgelopen maand meer dan 60%.

 

Analisten zeggen dat centrale banken en regeringen die economieën overspoelen met contant geld tijdens de coronavirus-pandemie een belangrijke drijfveer zijn geweest, terwijl zorgen over inflatie en devaluatie van valuta ook factoren zijn.

 

Toch is de Bitcoin-prijs zeer volatiel en schommelt hij regelmatig meer dan 10% per dag. Na op 8 januari zijn recordhoogte van meer dan $ 41.000 te hebben bereikt, daalde het een paar dagen later tot bijna $ 30.000 voordat het weer steeg.

 

Omdat ze een deel van de actie willen, hebben beleggers zich opgestapeld in producten die hen blootstelling geven aan Bitcoin.

 

Volgens Deutsche Boerse heeft de Duitse BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto tot nu toe een handelsvolume van gemiddeld meer dan € 50 miljoen ($ 60 miljoen) per dag per dag gezien. Grayscale’s Bitcoin Trust is ook enorm gegroeid.

 

Opties zijn ook een steeds populairdere manier geworden om op Bitcoin te speculeren. De markt werd geholpen door gerespecteerde instellingen zoals CME Group die zijn intrek nam.

 

Nicholas Pelecanos, hoofd van de handel bij blockchainbedrijf NEM, zei: “Vanwege de complexiteit van handelen, geven de optievolumes ons een goede indicatie van het aantal geavanceerde beleggers dat in Bitcoin heeft gehandeld.”

 

Seamus Donoghue, vice-president verkoop bij digitale valuta-beveiligingsbedrijf Metaco, zei: “Institutionele acceptatie van Bitcoin zou de voortdurende onderliggende groei voor futures en optievolumes moeten stimuleren.”

 

Toch was Erlam sceptischer over wat de stijging van de handel in opties betekende. “De creatie en adoptie van deze instrumenten is een stap voorwaarts, maar neemt niet weg dat het nog steeds zeer speculatief is,” zei hij.

 

Analisten bij JPMorgan zeiden vorige week dat Bitcoin in de nabije toekomst mogelijk opnieuw de $ 40.000 moet overschrijden als de prijs verder wil stijgen. Als het niet snel aantrekt, kunnen “momentum” -fondsen die de trends volgen, de prijs verlagen, waarschuwden ze.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram